"Uzorna, kandidat za đaka generacije"

Učenica (14) nožem napala nastavnicu zbog zadatka?

  • 01.02.2021. 22:43

Četrnaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke napala je u ponedjeljak i posjekla nožem po glavi O. R, svoju nastavnicu matematike. Djevojčica, inače odličan đak, navodno se naljutila na nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom testu, pišu Novosti.

Nevjerovatan incident dogodio se tokom prepodnevne smjene kada je učenica osmog razreda u holu škole ubola nastavnicu, nanijevši joj, srećom, samo lakše povredeNastavnica je zadobila posjekotinu na glavi i ukazana joj je pomoć u bolnici, nakon čega je puštena na kućno liječenje.

Navodno, nikoga u holu škole nije bilo kada je učenica iznenada nasrnula na nastavnicu. Kako saznaju mediji, O. R. se nije nadala napadu, jer nije bila okrenuta licem ka djevojčici. U to vrijeme, osmakinja nije ni imala čas matematike.

Djevojčica je pobjegla kući gdje je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku. Obje su dale izjavu policiji, a u školu su pozvani i prosvjetni inspektori.

Kako saznajemo, djevojčica je odličan đak selevačke škole, ima sve petice i nikada do sada nije napravila ni sličan problem. Škola u ponedjeljak nije radila u popodnevnoj smjeni, tako da nije bilo moguće saznati druge detalje. Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor, samo je kratko rekla da ne želi da komentariše slučaj i prekinula vezu.

Mještani Selevca u ponedjeljak nisu mogli da govore o ovom slučaju, jer niko sa kim su mediji pričali nije čuo šta se desilo. U školi su, kako se nezanično saznaje, svi šokirani ovim događajem.

- Djevojčica je izuzetan učenik, kandidat za đaka generacije, uzorno dijete iz dobre porodice. Nikada nije napravila nijedan problem. Roditelji su, takođe, zaposleni u prosvjeti. Otac je nastavnik likovnog u istoj školi, a majka defektolog, ali u drugom mjestu. Niko ne može da povjeruje šta se desilo - kaže sagovornik koji je želeo anonimnost.

Istraga u redovnom postupku

U Višem javnom tužilaštvu saznaje se da će protiv maloletne učenice biti sprovedena istraga u redovnom postupku i po proceduri koju predviđa zakon kada je reč o maloletnim prestupnicima. O svemu su obaviješteni i nadležna Školska uprava i Centar za socijalni rad.

Na predlog Centra za socijalni rad, učenica će biti podvrgnuta ispitivanju na Klinici za neuropsihijatriju za djecu i omladinu.

Novosti

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок