Sjeverna Makedonija

Užas na slavlju: Djevojka pomogla tinejdžerima da siluju djevojčicu

  • Извор: Курир
  • 02.04.2023. 16:14

Osnovno javno tužilaštvo Strumica u Sjevernoj Makedoniji izdalo je Naredbu o sprovođenju istražnog postupka protiv 21-godišnje djevojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju krivičnog djela – Silovanje djeteta mlađeg od 15 godina.

Za isti događaj, nadležni javni tužilac podnio je sudiji za djecu Osnovnog suda u Strumici Zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice dječaka (16) za koje postoji osnovana sumnja da su izvršila radnje koje su zakonom definisane kao krivično djelo silovanje djeteta koje još nije navršilo 15 godina.

Tokom proslave Nove godine u kući jedne od maloljetnica, osumnjičena je, svjesna zločina, pomogla dvojici tinedjžera rođenih 2007. godine uz upotrebu sile, da siluju djevojčicu rođenu 2010. godine. Osumnjičena je prvo ohrabrila i opijala žrtvu, skinula je u jednoj od prostorija, dozvolivši dvoje maloljetnika da siluju djevojčicu, koja se sve vrijeme opirala.

Nakon cijelog događaja, osumnjičena je obukla žrtvu i počela da je udara nogama i šamara po glavi, prenosi.

Nadležni javni tužilac podnio je sudiji za prethodni postupak prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenoj. Prijedlog je prihvaćen i sudija je rješenjem odredio pritvor od 30 dana. Za dječake u sukobu sa zakonom biće predložena mjera – stavljanje pod nadzor Centra za socijalna pitanja, prenosi Kurir.