Zagreb

Užas u komšiluku: Šestoro novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 20.06.2023. 10:52

Na Odjeljenju neonatologije KB Sveti Duh u Zagrebu, najmanje šestero novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom.

Prema informacijama, bebe su se razboljele u periodu 11. i 12. juna, te su raspoređene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević, piše "Jutarnji.hr".

Šef Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. Goran Tešović, kazao je kako je kod njih jedno dijete, te da se dobro oporavlja i da postoji mogućnost da danas bude otpušteno.

Prema informacijama, KB Sveti Duh tek je u ponedjeljak 19. juna, obavijestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o epidemiji, te su zabranili posjete.

"Do daljnjeg nisu dozvoljene posjete Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljnjeg, zabraniti posjete", piše na stranicama bolnice s datumom objave 19. juni.

O epidemiji nije obaviješteno Ministarstvo zdravstva. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм