Makedonski novinar

Vatrogaci ulazili u vatru, evakuacija trajala satima

  • Извор: n1info.com
  • 09.09.2021. 12:41

Aleksandar Samardžiev novinar iz Tetova govorio je o sinoćnjem požaru koji je izbio u kovid bolnici u tom gradu u Sjevernoj Makedoniji te je istakao kako su policajci i vatrogasci ulazili u vatru da bi spasili živote ljudi.

Aleksandar Samardžiev novinar iz Tetova govorio je  o sinoćnjem požaru koji je izbio u kovid bolnici u tom gradu u Sjevernoj Makedoniji te je istakao kako su policajci i vatrogasci ulazili u vatru da bi spasili živote ljudi.

"Sinoć oko 21 čas izbio je požar u montažnom centru kovid bolnice gdje je bilo 35 osoba hospitalizovano. nezvanično, radi se i više od 10-ak preminulih, čak 15, ali još nema potvrde zvanične o tome koliko od pacijenata preminulo u montažnom objektu. Radi se o objektu koji ima kapacitet za 35 osoba. Tu su bili i ljekar i medicinsko osoblje. Vatra je počela oko 21 sat i blizu dva sata je vatrogascima bilo potrebno da ugase vatru. Evakuisanje je trajalo nekoliko sati i započeta je istraga da se utvrdi šta je prouzrokovalo vatru“, kazao je ovaj novinar za N1.

"Cijeli objekat je na centralni dovod kiseonika i to je bio razlog da za mnogo kratko vrijeme sve to bude obuhvaćeno vatrom", rekao je.

Ovaj novinar je cijelu noć bio na terenu i ispričao  kako je svjedočio izvlačenju pacijenata.

“Nažalost, ljudi koji su izgorjeli u tom požaru i vatrogasci i policajci su se trudili da bude što manje žrtava. Ulazili su u vatru da bi spasili te ljude“, istakao je.

Rekao je i da su u toj bolnici bili smješteni pacijenti sa težom kliničkom slikom i da su svi bili na kiseoničkoj podršci.

"To su bili pacijenti koji su imali potrebu za kiseonikom, nepokretni pacijenti, i to je bio razlog, pretpostavljamo, pošto su nepokretni i imali su potrebu za kiseonikom, za ovako ogroman broj žrtava", istakao je makedonski novinar.

Dodao je i da je sinoć premijer Zoran Zaev bio u Tetovu, te je od novinara tražio da sačekaju da se uradi uvid i da se završi forenzička istraga kako bi izvještavali o zvaničnim informacijama.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.