Драма у Карловцу

Ватрогасца погодио гелер у прса, ситуација је била страшна

 • Извор: Агенције
 • 28.05.2024. 22:37

Након што је велико невријеме погодило Карловац у уторак послијеподне, град се нашао под водом, а дошло је и до пожара куће на Борлину коју је ударио гром.

Приликом гашења пожара тешко је настрадао ватрогасац, којег је, како се сазнаје, усљед експлозије која је настала у кући у прса погодио метални гелер.

“52-годишњи ватрогасац у животној је опасности. Задобио је тешку повреду торакса након удара гелера у лијеву страну прсног коша. По удару грома запалила се породична кућа због чега су ватрогасци изишли на терен, а међу њима и повријеђени ватрогасац. Као посљедица више експлозија експлозивне направе, ватрогасац је задобио тешке повреде.

Пребачен је прво у Општу болницу Карловац, но због мањка мјеста организован је хитан превоз у КБ Дубрава. Првобитно је планиран превоз хеликоптером, но због лоших временских услова ипак је превезен колима хитне помоћи и у пратњи полиције”, саопштили су у Дневнику Нове ТВ.

Горан Франковић, ватрогасни командант, огласио се о стању повријеђеног ватрогасца.


“За сада знамо да је дошао у КБЦ Дубрава и да је у тријажи. Желим му све најбоље, има тешке повреде”, рекао је Франковић.

“Зна се само да је била примарна експлозија и више секундарних. Погодио га је метални гелер”, додао је, а преноси ЗагребИнфо.

Градоначелник Карловца Дамир Мандић рекао је да се ситуација у граду полако смирује.

“Стварно је било тих пола сата страшно, али све су цесте сада проходне. Имамо доста поломљених стабала, имамо доста пробоја воде у објекте, у вртиће, у школе, али све смо то за сада санирали. Вјерујемо да се све некако смирује”, казао је и додао да се материјална штета још збраја.


(Фото: Тренд портал)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:00 Емисија: Аграр

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.