Utaja

Velika akcija u Hrvatskoj: Uhapšeno više desetina ljudi

  • Извор: Агенције
  • 27.10.2021. 11:57

Hrvatska policija je u saradnji s USKOK-om u jutarnjim satima započela veliku akciju hapšenja.

Kako nezvanično saznaje "Jutarnji list", u akciji je angažirano više od stotinu policijskih službenika u nekoliko timova koji su u jutarnjim satima pokucali na vrata osumnjičenih na više desetaka lokacija. 

"Hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u saradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za finansijske istrage Porezne uprave. Navedene radnje, koje se provode u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnose se na više desetina osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile poreska krivična djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost", saopšteno je iz USKOK-a. 

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeno je više od 40 osoba na području Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Kako portal "24sata.hr" nezvanično javlja, navodno se radi o sumnji na utaju oko 50 miliona kuna poreza. 

Zagrebački USKOK je otprilike godinu dana tajno nadzirao komunikacije osumnjičenih i provodio istragu. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм