Директор Атлас групе

Велика Британија изручила Душка Кнежевића Црној Гори

  • Извор: СРНА
  • 30.04.2024. 12:19

Велика Британија изручила је данас Црној Гори директора Атлас групе Душка Кнежевића, кога Подгорица потражује ради вођења више кривичних поступака за злоупотребу положаја и овлаштења у привреди, стварање криминалне организације и прање новца.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је екстрадиција држављана Црне Горе чији су иницијали Д.К. /65/ реализована рано јутрос посебним летом на линији Лондон - Подгорица, уз високи степен мјера безбједности.

"Д.К. се потражује ради вођења више кривичних поступака у Црној Гори због сумње да је починио кривична дјела злоупотребе положаја и овлаштења у привредном пословању путем подстрекавања, стварање криминалне организације и прање новца", наводе из Управе полиције.

Ko je pokušao da uđe u prostorije koje koristi Duško Knežević

Ko je pokušao da uđe u prostorije koje koristi Duško Knežević

Екстрадициони поступак спровели су Управа полиције и Специјално државно тужилаштво Црне Горе са једне стране, те Министарства унутрашњих послова Велике Британије, уз подршку британске Канцеларије официра за везу у Београду и Амбасаде Велике Британије у Подгорици са друге стране.

Из Управе полиције наводе да ће Д.К. бити спроведен Вишем суду у Подгорици на даљу надлежност.

Директор Атлас групе је у више случајева оптужен да је преварио клијенте Атлас банке и злоупотријебио положај у садејству са нижерангираним службеницима.

Кнежевићу је ранијим рјешењима одређен притвор.

Пратите нас и путем Вибера