Vojsku Crne Gore pripremaju za izlazak na ulice?

  • 25.02.2020. 08:32

Dio pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) dobio je instrukcije od svojih starješina da bi u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije zbog protesta povodom spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, mogao biti angažovan kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu "Večernje novosti".

Kako navodi beogradski dnevnik, ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susjednih zemalja, dodaju "Novosti", koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile.

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja.

"Novosti" navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima.

Vojnici su tako, navode "Novosti", stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм