Crna Gora

Zabilježen trenutak bacanja Molotovljevog koktela na policiju na Cetinju

  • Извор: вијести.ме
  • 07.09.2021. 09:46

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju obilježili su neredi ispred Cetinjskog manastira gdje je došlo do sukoba policije i demonstranata.

U nedjelju je u ranim jutarnjim časovima došlo do prvog sukoba, u kojem su demonstranti policiju gađali kamenicama, nakon čega je policija uzvratila suzavcem.

Nakon toga su za Vijesti, u 6.15 časova, iz kabineta premijera Krivokapića saopštili da je na policiju bačen Molotovljev koktel. To su demantovali iz DPS, Prijestonice Cetinje, a Digitalni forenzički centar je članak "Vijesti" proglasio lažnom vješću.

Potom je redakciji Vijesti dostavljen snimak na kojem se prikazuje momenat u kom je Molotovljev koktel bačen na kordon policije na Cetinju.

Improvizovana naprava je eksplodirala tik ispred kordona, a u napadu, kako navode Vijesti, niko od službenika policija nije povrijeđen.


Međutim, sa snimka se ne može jasno utvrditi satnica, odnosno da li se radi o napadu o kom je Vlada obavijestila javnost. Digitalni forenzički centar (DFC) saopštio je da je Molotovljev koktel sa snimka bačen između 9.15 i 9.30, te da zbog toga to ne može biti snimak incidenta o kom je Vlada obavijestila javnost.