Sjeverna Makedonija

Zaev nudi VMRO-DPMNE ulazak u vladu

  • 06.03.2021. 17:25

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ponudio je danas najvećoj opozicionoj partiji VMRO-DPMNE mogućnost formiranja široke Vlade.

"Nudimo saradnju u svakom mogućem aspektu. Prvi put govorim ovo, želim da otvorim debatu o zajedničkoj vlasti i vladi sa opozicijom. Ali, da ima čovjek sa kojim može da se razgovara, sa /liderom VMRO-DPMNE Hristijanom/ Mickoskim ne može da se razgovara", rekao je Zaev, koji je i lider vladajućeg SDSM-a.

On je dodao da ako se u VMRO-DPMNE nađe razuman čovjek, a u njegovoj ne, neka onda, kako je rekao, skinu i Zaeva, samo da dvije partije mogu da razgovaraju.

"Moramo da udružimo naš narod zato što je to potrebno, to znaju i oni, a znam i ja - narod je previše podjeljen. Drugo, da departizujemo administraciju, a to je moguće ako su obje strane unutra. Klijentelizam u sudstvu i administraciji će nestati kad svi budu na vlasti", rekao je Zaev za portal "Sloboden pečat".

To nije prvi put da Zaev makedonskoj opoziciji nudu široku vladinu koaliciju. Prethodno je to uradio na jednom od liderskih susreta u završnoj fazi pregovora sa Grčkom oko imena Makedonije, ali je tada lider Mickoski odbio ponudu. 

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.