Udruženje "Čast otadžbine"

Zapad odlučio da ruši Vučića i Dodika

  • 20.06.2018. 17:09

Zapad je, uz sve pritiske i ucjene, odlučio da pribjegne i nasilnom rušenju vlasti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog njihovog principijelnog stava o politici neutralnosti, smatraju u Udruženju "Čast otadžbine" iz Beograda.

"Ojačana Srbija u svim segmentima pod rukovodstvom Vučića onemogućava zapadnim službama da organizuju i ojačaju žutu koaliciju i pronađu adekvatnog lidera za vođu, opredijelila je Zapad da, preko rješavanja statusa Kosova i njegove nezavisnosti ucjenjuju Vučića", smatra Udruženje. 

U isto vrijeme, ističe se u saopštenju Udruženja, plasiranjem laži, stvaranjem incidentih situacija zapadne službe nastoje izazvati velike demonstracije i stvoriti politički haos u zemlji, ali reorganizovani bezbjednosni sistem Srbije uspješno neutrališe sve pokušaje. 

U saopštenju Odbora osnivača Udruženja "Čast otadžbine" napominje se da je Republika Srpska, urušavanjem izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma i nasiljem visokog predstavnika, ostala bez bezbjednosnih struktura i mnogo je ranjivija. 

Iz Udruženja "Čast otadžbine" ističu da jedina institucija bezbjednosti - MUP Republike Srpske nije slučajno na udaru, odnosno da se pokušava njegova destabilizacija. 

"To je nedovršen posao Pedija Ešdauna i zbog toga Britanci preko svojih srpskih satrapa ponovo kidišu na MUP Republike Srpske i ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača", navodi se u saopštenju. 

U Udruženju naglašavaju da Srbija i Republika Srpska, kao i srpski narod sa obje strane Drine, polažu test političke i državotvorne zrelosti u odbrani svoje nazavisnosti i slobode, te da su izdržale u građanskom ratu i odoljele teškoj agresiji NATO-a koji nije odustao od namjere da pokori srpske zemlje, a srpski narod podredi svojim geopolitičkim interesima. 

U saopštenju se prognozira da će narušeni odnosi SAD i Turske izazvati turbulenciju politike na Balkanu i cijepanje bošnjačke političke scene, pa će lider SBB-a Fahrudin Radončić nastojati da slijedi politiku SAD, a SDA turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erodgana. 

U Udruženju navode da poljuljani NATO, a posebno Velika Britanija i SAD, haotično pokušavaju da ovladaju Balkanom. 

"Nedovršen posao u Makedoniji, a posebno odbojnost srpskog naroda prema NATO savezu i uporan otpor i neprihvatanje svrstavanja, izbacilo je u prvi plan Veliku Britaniju u Republici Srpskoj, a SAD na Kosovu i Srbiji, da slome otpor srpskih država i stave ih pod kontrolu", ocjenjuju u Udruženju "Čast otadžbine". 

Pošto je, kako navode u Udruženju, direktna upotreba vojne sile NATO snaga u ovom vremenu nerealna i neizvodljiva, oni "pristupaju isprobanim metodama izazivanja nereda i dovođenja na vlast domaćih plaćenika". 

"Zato su izdvojena novčana sredstva koja su stavljena u pun radni kapacitet obavještajnih službi njihovih zemalja", ističe se u saopštenju. 

U tekstu pod naslovom "Dobra djeca iz Londona" Udruženje ocjenjuje da je izborna godina u BiH stvorila uslove da Britanci "sastave NATO kandidate srpske opozicije", te da su "napravili kombinaciju" od, kako navode, "svojih starih vazala Mladena Ivanića, Dragana Čavića, Mirka Šarovića i mladih jastrebova Branislava Borenovića, Vukote Govedarice, Zdravka Krsmanovića, Draška Stanivukovića i sličnih", koji "znaju da na legalnim izborima nemaju nikave šanse da dobiju povjerenje srpskog naroda". 

"NATO izabranici su potrebni kako bi im predali vlast, pa će biti potpomognuti raznim metodama laži, konflikata, provokacija da bi stvorili kritičnu masu, a oni bi se pojavili kao medijatori prava i pravde, naravno za ostvarivanje njihovih interesa", navodi se u saopštenju. 

Iz Udruženja ističu da je "njihova nada da preko ulice destabiliziju institucije, te da se na taj način dočepaju vlasti". 

"Svaka njihova izjava - od Šarovića, Borenovića, Govedarice, pa redom, je poziv na nerede, na ulicu. Prosto je tužno slušati njihove vapaje narodu da se probude i krenu na ulicu u ime njih i NATO interesa", dodaje se u tekstu. 

U Udruženju ocjenjuju da je "srpski narod budan, radan i miran" i da takav treba i da ostane, te da će reći šta misli na izborima, kao i da sav novac i logistika, pa i britanski vojnici, neće prevariti i uplašiti srpski narod koji zna šta su "milosrdni anđeli Zapada čije je vrijeme sile i nasilja prošlo". 

"NATO interes nije interes srpskog naroda i srpski narod se neće odreći svoje slobode i neće svoju Republiku Srpsku zalivenu krvlju predati na eksploatisanje NATO zlikovcima", navodi se u saopštenju Udruženja.

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.