Poreč

Zapalila tri auta, uništila plastenik pa išarala zgradu

  • Извор: Агенције
  • 07.08.2022. 15:15

Porečka policija završila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila pet krivičnih djela oštećenje tuđe stvari.

Policija je utvrdila da je 35-godišnjakinja u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. aprila tokom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Focus, splitskih oznaka, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracije. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetina hiljada kuna.

Već nakon nedjelju dana, 28. aprila, osumnjičena je ponovno tokom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitske registracije, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, za sada još nije utvrđena.

Nakon toga, osumnjičena je u periodu od 23. do 24. maja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču te je tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio naučnog istraživanja 30-godišnjaka. Time je pravnoj osobi iz Zagreba nastala materijalna šteta od više hiljada kuna. 

Ali, osumnjičena ni tu nije stala pa je tako u noći s 12. na 13. juna u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise. Krajem istog mjeseca, u noći s 28. na 29. jun, 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je tako oštetila pravnu osobu za nekoliko hiljada kuna.

Policija će protiv osumnjičene podnijeti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku.

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.