Crna Gora

Zbog blokade puta u Bogetićima krivično procesuirane dvije osobe

  • 11.04.2021. 18:41

Nikšićka policija je zbog blokade saobraćaja na magistralnom putu Nikšić-Podgorica 8,9. i 10. aprila krivično procesuirala dvije osobe, a protiv devet ljudi podnijela je prekršajne prijave.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, policija je izdala prekršajne naloge za 87 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Kako se dodaje, sumnja se da su dvije osobe izvršile krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nasilničko ponašanje.

Pet osoba je počinilo prekršaj ometanje ili omalovažavanje službenog lica, dok su četiri počinile prekršaj nepostupanje po naređenju policijskog službenika, iz Zakona o javnom redu i miru, zaključuje se u saopštenju policije.

Tokom blokade puta Nikšić-Podgorica u mjestu Bogetići u četvrtak zbog najave Vlade da će usvojiti Predlog izmena Zakona o sticanju državljanstva, dogodio se incident, kada je dio pripadnika desničarskog i nacionalističkog Patriotsko-komitskog saveza koji su tu protestovali, pokušao da spriječi službeni automobil Vlade, u kome je bila kćerka premijera Zdravka Krivokapića, da nastavi put prema Podgorici.

Iako je Vlada odustala od namjere da najavljene izmjene Zakona predloži u četvrtak, demonstranti su najavili da će protestovati sve dok Vlada ne odustane od prijedloga izmjena Zakona.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм