Nezadovoljstvo socijalinim statusom

"Žuti prsluci" i u Hrvatskoj, protesti u tri grada

  • 13.12.2018. 07:14

Protesti "žutih prsluka" u Francuskoj, koji traju duže od mjesec dana, podstakli su i ostale da ih kopiraju, pa se sada slični protesti najavljuju i u Hrvatskoj.

Podstaknuti uspjehom francuskih demonstranata, slični protesti počeli su da se održavaju i u drugim evropskim zemljama poput Belgije i Holandije, a sada se sličan pokret formira i u Hrvatskoj, prenosi Index.hr.

Tako je na Fejsbuku otvorena grupa "Žuti prsluci Hrvatska" koja trenutno okuplja oko 10.000 ljudi. Grupu je osnovala vanparlamentarna stranka Slobodna Hrvatska. 

Prvi protesti hrvatskih "žutih prsluka" najavljeni su za ovu subotu i to u tri hrvatska grada, Zagrebu, Puli i Rijeci, s početkom u 12 sati. 

Organizatori na proteste pozivaju sve one koji su nezadovoljni socijalnim statusom i prilikama koje vladaju u političkom i društvenom životu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?