"Aerodrom Banjaluka" uvodi nove linije

  • 03.06.2021. 18:57

“Da potraje dugovječno", tako je Dražen Janković proslavio ono što je dugo čekao – direktnu liniju Dortmund-Banjaluka. Sada će, priča, češće kući.

“Ovaj prvi let, pa smo morali malo označiti u zdravlju, veselju i da potraje dugo. Prije smo morali da letimo za Tuzlu. Sada nam je lakše, jednostavnije, kvalitetniji život", kaže Dražen Janković iz Banjaluke.

Ubrzanim koracima pravac u zagrljaj svojih voljenih otišli su i ostali putnici. Ovu liniju su jedva dočekali. Nekada su putovali skoro cijeli dan, a sada nešto više od jednog sata.

“Let je protekao super. Sat i 20 minuta smo putovali. Pa ovo što su napravili Banjaluka, to je super za nas koji živimo ovdje blizu. Prije smo letjeli u Tuzlu, sada će sva Krajina da dolazi u Banjaluku. Prije nam je bilo puno daleko, sad nam je pred kućom. I rekao sam prvi put kada bude let za Banjaluku, biću prvi putnik", kažu putnici.

A dok su se oni vraćali svojim kućama, drugi su stali u red za prvi let iz Banjaluke u Dortmund.

“Ovo nam puno znači zato što nam je blizu ovaj aerodrom i dosta je jednostavnije. Zračni saobraćaj je u svakom slučaju bolji. Ovo je super, super su organizovali. Jedino ovdje test morate napraviti, u Banjaluci da se vadi, a ne da moramo tražiti po privatnim klinikama", kažu Banjalučani.

Avion "Viz Er-a" na liniji Dortmund-Banjaluka saobraćaće dva puta sedmično. Ovo je novi korak u razvoju avio-saobraćaja u Republici Srpskoj. Odličan potez koji će otvoriti mnoga vrata, uvjereni su nadležni.

“Vjerujemo da će i sa relaksacijom mjera i saradnjom s ovim avio-kompanijama, a naravno i sa kompanijom "Viz Er" prvenstveno da ćemo dovoljno pomoći razvijanju privrede, turizma i svih naših potencijala u Republici Srpskoj, a i šire", rekao je Milan Račić, direktor Aerodroma Banjaluka.

“Svjesni smo značaja i činjenice da “Aerodrom Banjaluka” može da postane jedna važna destinacija, znači da možemo da dođemo do našeg početnog cilja, a to je cilj od 500.000 putnika", dodaje Ćorić.

A to bi moglo da bude vrlo brzo. Uskoro bi trebalo da krenu i novi letovi.

Ajndhoven, Bazel, Stokholm, Malme, tamo bi uskoro s Mahovljana moglo da se leti. Na aerodromu ne otkrivaju mnogo, ali kažu, uskoro bi moglo da nas sačeka još jedno iznenađenje, i to na relaciji Banjaluka-Bliski Istok.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.