Projekcije "Ryanair-a"

Banjalučki aerodrom spreman za evropsku jesen

  • 12.09.2018. 19:16

Banjalučki aerodrom dogodine bi mogao da očekuje više od sto hiljada putnika. To su projekcije "Ryanair-a", koji od kraja oktobra kreće da leti iz Banjaluke za tri evropske destinacije.

Prodaja karata, kažu u "Aerodromima RS", ide odlično, a putnicima savjetuju da redovno prate "Ryanair-ovu" veb stranicu, jer stalno nude promotivne letove. Trenutno se, za manje od deset evra može rezervisati let za Njemačku.

Osoblja za sada ima dovoljno i sve je spremno, poručuju iz "Aerodroma". Cilj im je, kažu, da, osim putnika iz Srpske, privuku i one iz Federacije, Hrvatske i regiona. Sljedeći korak su nove destinacije.

"Sledeće godine isto imamo čarter letove prema Turskoj. Grčka se vrlo ozbiljno razmatra, s tim što bih ja volio da to bude i Tivat. U svakom slučaju, mi ćemo vidjeti i sa našim partnerima iz "Ryanair-a" da li postoji opcija i da bude možda let njihov prema Solunu i prema Atini", istakao je Duško Kovačević, direktor "Aerodroma RS".

Predsjednica Vlade, Željka Cvijanović, kaže da su za banjalučki aerodrom, posebno zbog povoljne lokacije, zainteresovane još dvije poznate kompanije. Jačanje aerodroma ojačaće i privrednu aktivnost, poručuje Cvijanovićeva.

"To će značiti da se i sve one prateće usluge razvijaju u aerodromu i oko aerodromske zgrade. I tu vidim šansu za mobilnost nekih dodatnih radnih mjesta, ali isto tako neki doprinos privredi", istakla je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS. 

U Područnoj privrednoj komori Banjaluka, razgovaralo se danas o novoj strategiji i načinima na koji se aerodrom može ojačati, kako bi mu se poboljšala pozicija u regionu. To se može postići i povoljnim cijenama, koje "Ryanair" nudi kao "low cost" kompanija.

"Svaki putnik koji dođe u jednu zemlju, ostavi oko 200 evra. Vi razumite, ako u naredne tri godine planiramo da će u našu regiju aerodromom da saobraća negdje oko 250 hiljada ljudi, puta 200 evra, možete da vidite koji je to benefit za društvenu zajednicu", istakao je Goran Račić, predsjednik Poručne privredne komore Banja Luka. 

Prvi avion iz Brisela u Banjaluku stiže 29. oktobra, a od novembra i decembra kreću letovi za Memingen i Stokholm. 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм