ATV

U parku "Mladen Stojanović"

Banjaluka: Napali ratne vojne veterane

 • 11.06.2018. 16:45

Nepoznati mladići napali su jutros ratne vojne invalide u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci, a ratnog vojnog invalida Zorana Kolundžiju iz Dervente udarili u bolesnu nogu i pobjegli.

Kolundžija je rekao Srni da su ga napala dva nepoznata momka kada je rano jutros ustao i pošao do toaleta. 

"Pitali su me da li imam upaljač. Rekao sam im da nemam jer ne pušim. Počeli su da galame na mene, a jedan od njih je nogom udario u moju bolesnu nogu i oborio na zemlju. Pozvao sam upomoć ostale kolege, nakon čega su napadači pobjegli", kaže Kolundžija. 

On je rekao da su nakon napada pozvali policiju i hitnu pomoć koja je pregledala ratne vojne invalide. 

Grupa ratnih vojnih invalida već peti dan protestuje u Banjaluci zbog, kako su naveli, smanjenja njihovih ranije stečenih prava po osnovu invalidnosti, te traže da im pomogne predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

Okupljeni ratni vojni invalidi su iz Banjaluke i Dervente, a od predsjednika Srpske traže da ih primi, kako bi razgovarali o rješavanju njihovih problema. 

Kolundžija je poručio da oni neće odustati dok se njihovi zahtjevi ne ispune, dodajući da će im se u narednim danima pridružiti veći broj ratnih vojnih invalida.

 • 17:20 Револуција 1917 (Р)

  Револуција 1917 (Р)

 • 17:50 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)