Bijeljina: Dezinfekcija bolničkog kruga i prostorija Bolnice "Sveti Vračevi"

  • 20.03.2021. 12:03

Timovi civilne zaštite u Bijeljini danas dezinfikuju bolnicu i dom zdravlja, sa okolnim površinama, kao i kovid bolnicu u Banji Dvorovi.

"Pripadnici 16 timova civilne zaštite su jutros i u Bijeljini i u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Doboju, Banja Luci, Prijedoru, sutra će biti i u Gradišci i u Foči. Ono što građani Republike Srpske treba da znaju da ulažemo, i medicinski radnici i ostali koji su u sistemu zaštite i spašavanja, i svi članovi Vlade Srpske, i nosioci javnih funkcija u Republici Srpskoj da pokušamo da spriječimo dalje širenje i dalje pogoršanje epidemiološke situacije", naglasio je Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite.

"Pripadnici 16 timova civilne zaštite su jutros i u Bijeljini i u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Doboju, Banja Luci, Prijedoru, sutra će biti i u Gradišci i u Foči. Ono što građani Republike Srpske treba da znaju da ulažemo, i medicinski radnici i ostali koji su u sistemu zaštite i spašavanja, i svi članovi Vlade Srpske, i nosioci javnih funkcija u Republici Srpskoj da pokušamo da spriječimo dalje širenje i dalje pogoršanje epidemiološke situacije", naglasio je Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite. Dezinfekcija javnih površina, koja će biti nastavljena i na drugim javnim površinama, kao i ustanovama i preduzećima, vrši se na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije. "Na kriznom štabu smo konstatovali da imamo 58 bolesnika trenutno u kovid bolnicama, da imamo 26 životno ugroženih, 13 na respiratorima i ono što je najgori podatak, juče je bilo 11 prijema. Za poslednja 24 sata 11 prijema u kovid bolnice u Bijeljini", rekao je Zlatko Maksimović, direktor Bolnice "Sveti Nračevi" Bijeljina.

Dezinfekcija javnih površina, koja će biti nastavljena i na drugim javnim površinama, kao i ustanovama i preduzećima, vrši se na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Na kriznom štabu smo konstatovali da imamo 58 bolesnika trenutno u kovid bolnicama, da imamo 26 životno ugroženih, 13 na respiratorima i ono što je najgori podatak, juče je bilo 11 prijema. Za poslednja 24 sata 11 prijema u kovid bolnice u Bijeljini", rekao je Zlatko Maksimović, direktor Bolnice "Sveti Nračevi" Bijeljina.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.