U svečanoj litiji prošli ulicama

Bilećani obilježili krsnu slavu

  • 27.01.2019. 19:41

Tradicionalno Bilećani su obilježili krsnu slavu. Pomolili su se bogu u Sabornom hramu, u svečanoj litiji prošli ulicama, a onda kratko družili u centru opštine. Zbog čestih administrativnih i finansijskih problem i blokada kažu da ove godine imaju ponajmanje razloga za slavlje. 

Politički sukobi su kažu blokirali sve u ovoj opštini, najviše su kivni na lošu putnu infrastrukturu. Da su sukobi lokalnih političara dostigli vrhunac najblje pokazuje činjenica da se ove godine nisu mogli uskaglasiti oko izbora najboljeg sportiste Bileće. Sve ovo potvrđuje i načelnik Miljan Aleksić. 

"Imamo naopake ljude u skupštini pa ne daju ništa što je dobro nego samo gledaju da sve zakoče. To nije opozicija nego to je ne znam ni kako bi ih nazvao", rekao je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

Mnoge važne odluke i goruća pitanja Bilećana ne dolaze na red kod parlamentaraca zbog njihovih previranja i svađa. Predsjednik opštinskog parlamenta tvrdi da to ništa nije tačno a glavni krivci za ovakvo stanje po njemu su mediji. 

"Mi smo uvijek od strane medija i vas okarakterisani kao neki negativci apsolutno se ne bih složio sa tim. Mislim da pripadamo opštinama koje su iznad prosjeka te neke stvari koje su u problemu u hodu se rješavaju ne vidim da su neki poseban problem", kaže Srđan Rogan, predsjednik SO Bileća.

Koliki su to problemi najbolje znaju Bilećani. Kažu da se na priče njihovih političkih predstavnika više uopšte ne obaziru.
 
Bez obzira na sve Bilećani ne gube nadu i ovaj Savindan su proslavili kako dolikuje, ali uz dosta više optimizna, nadaju se da će do sljedeće slave njihova opština konačno krenuti na bolje.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.