Proslavljeni srpski košarkaš

Bodiroga: Raduje me što je Srpska danas slobodna

  • 09.01.2019. 12:23

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je danas da su njegovi korijeni s juga Srpske, iz Trebinja, i da zbog te veoma važne činjenice za njega ima višestruk značaj odlikovanje Orden časti sa zlatnim zracima koje je danas primio povodom Dana Republike - 9. januara.

Bodiroga je rekao da mu je uručivanjem Ordena učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje, ali istovremeno pred njega stavljena ogromna obaveza da nastavi da radi na promociji svih vrijednosti koje objedinjuju sport i humanitarni rad kojim se bavio. 

On je napomenuo da ga raduje što je Republika Srpska danas slobodna, sigurna, otvorena i spremna da prihvati sve ljude bez obzira na naciju, rasu ili vjeru. 

"Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je Srpska dobro i lepo odredište za sve. Više od 3.000 dece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda", istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike. 

Prisjetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku cijelog naroda, a da je ta podrška u Republici Srpskoj uvijek bila ogromna. 

"Znao sam i tada da za svaku našu pobedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svestan da je moja generacija tada unela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gde on tih godina živeo", naglasio je slavni košarkaš. 

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima Srpske, poželivši im sve najbolje u godini u koju smo zakoračili. 

"Živele Srbija i Republika Srpska!", poručio je Bodiroga. 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u Srpskoj, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић