Poslanik u Predstavničkom domu PS BiH

Bogdanić za ATV: Izbori nisu više pitanje politike, nego pravca kojim Teslić ide

  • 27.02.2019. 22:10

Dragan Bogdanić, bivši ministar zdravlja Republike Srpske i aktulni poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, kaže za ATV da opoziv načelnika Milana Miličevića u Tesliću nije više pitanje politike, nego pravca u kojem Teslić želi da ide.

"Ne možete imati nesaradnju sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske. Ne možete bez projekata. Ovdje nije problem čovjek, ovdje je problem što je došlo do promjene političkog ambijenta i da Teslić hoće saradnju sa Vladom Republike Srpske. Teslić osjeća da nazaduje", rekao je Dragan Bogdanić u emisiji "Jedan na jedan" ATV-a.

Bogdanić je pričao i o uskraćenoj podršci aktuelnom načelniku Teslića, koji je izgubio povjerenje odbornika. Kao problem, poslanik u Predstavničkom domu ocjenjuje opstrukcije Teslića kada su u pitanju investicije Vlade Republike Srpske.

"Imam informaciju da su nakon boravka predsjednice Republike Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske odmah u Teslić došli Mićo Mićić, Vukota Govedarica i da se tu nešto priprema jer je veliki broj odbornika, i direktora prisustvovao sastanku sa predsjednicom. To govori da se priprema dovođenje posmatrača iz Sarajeva jer se nema povjerenja u sopstvene ljude. To govori da se pojavila kriza u partiji", istakao je Bogdanić i poručio da Teslić nije poligon za obračun SDS-a i SNSD-a.

"Ako je SDS imao devet odbornika, a danas ima četiri, to ne govori o SNSD-u, šta može SNSD? Nešto se dešava u samoj strukturi SDS-a".

Bogdanć je uporedio i stanje u Bijeljini koja ima SDS-ovu vlast u kontinuitetu, ali ipak sarađuje sa Vladom Srpske koja ulaže u brojne projekte u Bijeljini, a što nije slučaj sa Teslićem.

Upitan da prokomentariše srpsko jedinstvo na političkoj sceni i Zorana Tegeltiju kao kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Bogdanić kaže da će gospodin Tegeltija dobro obavljati svoj posao.

"Mislim da je vrijeme i mislim da će ovaj saziv uspjeti da prevaziđe i da na neki način svi radimo u interesu Republike Srpske, u interesu svih građana. Ne mislim da tamo sjede ljudi koji to ne razumiju i da će zarad ličnih interese i oni koji to u dosadašnjem period nisu shvatili nije im donijelo dobro", istakao je Dragan Bogdanić, gostujući u emisiji "Jedan na jedan" Alternativne televizije.