Brčko distriktu stiže pomoć u borbi protiv virusa korona

  • 24.03.2020. 19:34

Brčko distriktu stiže pomoć u borbi protiv virusa korona. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao im je jedan respirator, pomoć u transportu zaštitne opreme koju su naručili iz Kine, ali i, ukoliko bude bilo potrebe, bolničke kapacitete Republike Srpske.

"Mi tretiramo građane Brčko distrikta jedinstveno, gdje god naši zdravstveni centri mogu da pomognu, tu su. I u Banjaluci, i u Bijeljini i u Doboju, tako da ćemo tu koordinaciju nastavniti obezbjeđivati. Ono što Republika Srpska bude obezbijeđivala uvijek ćemo pitati i Brčko šta im fali i šta možemo da pomognemo", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.  

"Ja sam ohrabrem najavama da postoji spremnost da nam se pomogne u transportu određenih zaštitnih sredstava koje namjeravamo da nabavimo iz Kine", istakao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog. 

Do nestašice, ulja, šećera, brašna i soli, odnosno osnovnih životnih namirnica neće doći, poručio je u Brčkom Dodik. Nakon obilaska kompanije "Bimal" uvjerio se da je obezbijeđen repromaterijal za nesmetanu šestomjesečnu proizvodnju i snabdijevanje. Skladišta su puna, a izjave da tržište neće biti snabdjeveno su dezinformacije.

"Da poručimo svim ljudima u BiH da nema potrebe da se brinu, prije svega za šećer i ulje, a kao što vidite i za brašno, so i sve ostalo što predstavlja osnovni paket životnih namirnica za sve građane u BiH", naglasio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

U fabrici ulja "Bimal" i fabrici šećera u Brčkom kažu da su njihovi kapaciteti duplo veći od potrebe tržišta BiH na godišnjem nivou, pa razloga za brinu nema. 

"Sirovina je obezbijeđena i za ulje dogovorom gospodina Dodika i gospodina Vučića juče u Srbiji za narednih šest mjeseci. Sirovinu za šećer isto imamo za narednih šest mjeseci", istakao je Ilija Studen, predsjednik uprave "Studen grupe". 

Dodik je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio isporuku 15 hiljada tona pšenice, kukuruza i soje, odnosno sirovina neophodnih za proizvodnju ulja i šećera. 
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.