Pokret osnivača i simpatizera SDS-a

Cilj političkih pritisaka na Srpsku je slabljenje njenih institucija

  • 13.08.2018. 12:35

Pokret osnivača i simpatizera Srpske demokratske stranke najoštrije osuđuje neargumentovane i nekontrolisane napade pojedinaca i pojedinih predstavnika političkih partija na institucije Republike Srpske čiji je cilj da po svaku cijenu i ne birajući sredstva dođu do vlasti na oktobarskim izborima.

Iz Pokreta osnivača i simpatizera SDS-a saopšteno je da svakodnevni politički pritisci na Republiku Srpsku imaju za cilj, kako se navodi, slabljenje njenih institucija da bi postala lak plijen za razna politička potkusurivanja. 

"Zabrinuti smo što to čine pojedine političke partije iz Republike Srpske, a sve s ciljem preuzimanja vlasti na oktobarskim izborima. Zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i njegovoj mudroj i hrabroj nacionalnoj politici Srpska je postala faktor mira i stabilnosti na prostorima zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Pokreta Dragan Kovačević. 

U saopštenju se dodaje da politika koju vode Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima nepodijeljene simpatije srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji, te da je takva politika sve više prihvatljiva kod predstavnika u međunarodnoj zajednici, što, kako je navedeno, dodatno stvara dobru pretpostavku za povoljno rješenje mnogih otvorenih nacionalnih pitanja koja su predmet interesovanja u međunarodnoj zajednici. 

"Goruće pitanje Kosova i Metohije oko koga se vode intenzivni razgovori u svjetskim centrima moći, zahtijeva pun konsenzus čitavog srpskog naroda ma gdje god on živio, zato postoji potreba da predstavnici srpskog naroda izgrade jedinstven stav o ovom pitanju, kako bi osnažili svoju političku poziciju", poručuju iz Pokreta osnivača i simpatizera SDS-a. 

Iz ovog pokreta ističu da su u potpunosti zadovoljni dosadašim Dodikovim radom, koji je svojom istrajnom politikom afirmisao Republiku Srpsku, koja je postala nezaobilazan faktor u rješavanju svih važnih pitanja na ovim prostorima.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.