Predsjednik Vlade Srpske

Cvijanović: Dobra saradnja Vlade i socijalnih partnera

  • 27.06.2018. 11:53

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što između Vlade i socijalnih partnera postoji dobra saradnja i visok stepen razumijevanja, jer je zajednički cilj i strateško opredijeljenje ekonomska stabilnost i unapređenje položaja svih radnika u Republici Srpskoj.

Tokom sastanka sa Konfederacijom sindikata Republike Srpske, Cvijanovićeva je naglasila da postoji jasno opredijeljenje za povećanje najniže plate za radnike u Republici Srpskoj. 

Sagovornici su razgovarali o mjerama koje je Vlada predložila s ciljem povećanja neto plata zaposlenima u realnom i javnom sektoru u Srpskoj kroz povećanje neoporezivog dijela dohotka, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

Cvijanovićeva je istakla da je posebno značajno to što su predložene mjere osnova za naredne korake koji će uslijediti, te da će Vlada Srpske, kroz dijalog sa socijalnim partnerima, nastaviti da sprovodi aktivnosti koje će služiti rasterećenju privrede i kojima će se intervenisati prema svim radnicima. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo činjenicoma da Republika Srpska bilježi pozitivne privredne trendove koji omogućavaju da se strateški i ciljano radi na unapređenju položaja svih kategorija stanovništva. 

Predstavnici Konfederacije sindikata su istakli da podržavaju predložene mjere Vlade Srpske, te da će u narednom periodu nastaviti da, kroz partnerski odnos sa institucijama Srpske, djeluju u pravcu unapređenja materijalnog položaja zaposlenih. 

Sastanku je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.