Predsjednik Republike Srpske

Cvijanovićeva u Krakovu sa počasnim konzulima BiH

  • 04.09.2019. 12:20

Trećeg i posljednjeg dana posjete Poljskoj predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Krakovu sa počasnim konzulima BiH u ovoj zemlji koji dolaze iz tri različita vojvodstva.

Ranije je Cvijanovićeva učestovala na Ekonomskom forumu, jednom od najznačajnijih u ovom dijelu Evrope.

Predsjednica Cvijanović bila je jedan od glavnih govornika na centralnom panelu, koji se bavio pitanjem budućnosti Evropske unije.

Za Zapadni Balkan važno je da zna - u kakvu vrstu Evropske unije idemo, i da li je mogućnost proširenja uopšte otvorena, poručila je Cvijanovićeva na Ekonomskom forumu u Krinjici.

Evropska unija bi, istakla je, bila jača - kada bi joj se pridružile i zemlje Zapadnog Balkana, jer se na taj način u sistem Unije ubrizgava "svježa krv i energija".

Skrenula je pažnju i na imenovanje novog američkog specijalnog predstavnika za Balkan, što su, kako je rekla, neki evroskeptici okrakterisali kao znak slabosti EU.

Forum je okupio više od 4.500 učesnika iz 60 zemalja, i oko 600 akreditovanih novinara.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм