Predsjednik Vlade Republike Srpske

Cvijanovićevoj Zahvalnica za posebne zasluge za razvoj Šekovića

  • 28.08.2018. 15:44

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je prisustvovala svečanom obilježavanju krsne slave Šekovića - Velike Gospojine i tom prilikom Zahvalnicu za posebne zasluge za razvoj ove opštine uručio joj je načelnik Šekovića Momir Ristić.

Zahvalnicu je dobio i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, koji je prisustvovao obilježavanju slave. 

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog rezultata zajedničkih napora Vlade i institucija Republike Srpske i ove lokalne zajednice. 

"Vlada je u Šekoviće u prethodnim godinama investirala 40 miliona KM iz Razvojnog programa, znajući koliko je važno da zadržimo sve što je potrebno ovdje i da izgrađujemo ono što je potrebno za život naših građana", rekla je Cvijanovićeva. 

Navodeći da se u ovoj godini u Šekoviće investira 700 hiljada KM, Cvijanovićeva je precizirala da se investicije odnose na infrastrukturne radove i vodoprivredne projekte. 

"Sve su to ogromni projekti kojima želimo pokazati brigu za sve naše opštine, pa tako i Šekoviće, ali i da kažemo da se razvijati možemo samo ruku pod ruku - sve naše opštine sa svojom Republikom", istakla je predsjednik Vlade Srpske. 

Ona je poručila da su Republici Srpskoj na putu daljeg razvoja potrebni svi njeni ljudi, svi gradovi, opštine i sela. 

"U to ime želim zahvaliti za to što ste i vi kao građani i lokalne institucije dali podršku našim naporima", rekla je Cvijanovićeva i najavila da će biti još projekata koji će biti realizovani zajedničkim snagama republičkih i lokalnih institucija. 

Ona je podsjetila da je Vlada u teškim uslovima uspjela da poveća plate i penzije, da isplaćuje podsticaje u poljoprivredi, te uvede nova socijalna davanja. 

"Zadovoljna sam što smo Republika koja može danas da investira 120 miliona KM u opštine, na istoku, zapadu, sjeveru i jugu, svugdje gdje ima kvalitetnih projekata", zaključila je Cvijanovićeva.