Izmjene i dopune zakona

Delegacija EU pozdravila odluku o rezervnom sastavu policije

  • 25.06.2019. 18:09

Delegacija EU u BiH i EUSR pozdravila odluku vlasti Republike Srpske da ne nastave sa izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji se tiču rezervnog sastava policije.

"EU pozdravlja odluku vlasti Republike Srpske da ne nastave sa izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske koji se tiču rezervnog sastava policije", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je ovo rezultat višemjesečnog procesa konsultacija i dijaloga između EU i vlasti Republike Srpske, uključujući i stručnjake zemalja članica EU.

"EU, nadalje, pozdravlja što su vlasti Federacije Bosne i Hercegovine najavile namjeru da odustanu od sličnih planova za uspostavu rezervnih policijskih snaga. Oba postupka predstavljaju pozitivne korake u procesu EU integracija", kažu iz Delegacije EU.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske je na telefonskoj sjednici utvrdila pet amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima se brišu članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije Republike Srpske.