Nedeljko Čubrilović

DEMOS će se zalagati za društvo po mjeri naroda

  • 19.12.2018. 22:19

Osnova Demokratskog saveza (Demos) biće angažovanje na razvoju realnog sektora i društva koje će biti po mjeri naroda, rekao je glavni inicijator za osnivanje te političke partije Nedeljko Čubrilović.

"Demos je stranka centra, desno orijentisana, nacionalno osviješćena, te će se tako i ponašati", istakao je Čubrilović i podsjetio da će osnivačka skupština te političke partije biti održana 22. decembra. 

Čubrilović je pojasnio da je njihovo osnovno članstvo ono koje je bilo i u DNS-u i da to potvrđuju članovi Glavnog odbora, opštinski odbori i odbornici te stranke koji su im se priključili, ali da računaju i na rast podrške. 

"Kada bi sutra bili izbori, Demos bi osvojio pet mandata narodnih poslanika, a lokalni izbori koji su za godinu i po dana pokazaće snagu naše stranke. Za sada imamo zadovoljavajuće interesovanje, iz svih devet izbornih jedinica imamo predstavnike, a iz većine gradova cijele gradske odbore", rekao je Čubrilović za RTRS. 

On je pojasnio da je u vrijeme kampanje pred oktobarske opšte izbore i nakon izbora došlo do neslaganja unutar DNS-a, čiji je bio zamjenik predsjednika, a kulminirala su isključenjem četiri poslanika iz stranke. 

"Nismo to mogli prepustiti slučaju, morali smo nešto uraditi, dobili smo neočekivano veliku podršku u članstvu DNS-a i odlučili se da osnujemo novu stranku", naglasio je Čubrilović. 

On je dodao da su se unutar DNS-a pojavili problemi o kojima ne bi govorio i da ne bi nikoga posebno imenovao kao odgovornog za njih. 

"Razlog nije u pojednicu, neslaganja su počela mnogo ranije, jer su odlučujuću riječ počeli voditi i oni koji nisu članovi stranke. Sa liderom DNS-a Markom Pavićem i dalje imam korektne odnose. Problem je što su u DNS-u preovladali novac i menadžeri", kaže Čubrilović. 

On je pojasnio da ih je na osnivanje nove partije, a ne pristupanje SNSD-u ili nekoj drugoj, podstakla i podrška sa terena bivših članova DNS-a. 

"Želimo da osnova naše partije bude ona koju je DNS ranije imao jer je to opcija koja je u politici bila primjer kada je riječ o čestitosti i poštenom odnosu, a što se izgubilo u posljednjih godinu dana", zaključio je Čubrilović. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?