Banjaluka

Direktori zatvora u RS na sastanku sa pomoćnikom ministra pravde

  • 29.05.2019. 14:16

U prostorijama Kazneno popravnog zavoda Banjaluka održan je sastanak direktora kazneno popravnih zavoda Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Foča i Istočno Sarajevo sa pomoćnikom ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Perom Dunjićem.

 Pored redovnih aktivnosti, tokom sastanka ocijenjeno je da je stanje bezbjednosti u kazneno popravnim ustanovama RS na zadovoljavajućem nivou. Podržano je i intenziviranje saradnje sa bezbjednosnim agencijama, kao i nastavak aktivnosti na poboljšanju i unaprijeđenju rada kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj.  

Jedna od mjera unaprijeđenja uslova rada je i prijedlog nadležnom ministarstvu za dodatno opremanje policije i vozila kazneno popravnih zavoda u Srpskoj u svrhu podizanja nivoa bezbjednosti i omogućavanja radnicima da svoj posao obavljaju u boljim uslovima i sa boljom opremom.   

Na sastanku je takođe dogovoreno da će se ovogodišnji, 18. po redu Penološki susreti radnika kazneno popravnih ustanova u u Republici Srpskoj održati od 6. do 9. u Banji Vrućici u Tesliću.

Тагови: