Direktor UKC RS

Đajić: Sačuvali smo srce zdravstva

  • 18.04.2020. 22:14

Direktor Univerzitetko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da ta ustanova s obzirom na tešku epidemiološku situaciju u čitavom svijetu, preduzela niz mjera da bi na adekvatan način zbrinula pacijente u novonastaloj situaciji.

- Imamo dobre ljekare, specijaliste, pratimo sva nova dostignuća i spremmno smo dočekali virus - podsjetio je Đajić.

Rekao je da je spriječeno da virus korona u velikoj mjeri dođe u UKC, među zdravstvene radnike i, kako kaže, na taj način je sačuvano srce zdravstva.

- Glavni cilj je bio da se zaštite zdravstveni radnici - rekao je Đajić.

Naveo je da je Vlada Srpske uložila ogromna sredstva za borbu protiv virusa korona i da je Srpska prva predosjetila da će trebati respiratori.

- Prvi smo nabavili 11 respiratora u regionu - rekao je Đajić.

Istakao je da je jedna od najznačajnijih pomoći pomoć Srbije i Mađarske.

Kada je riječ o ruskim stručnjacima koji su došli u Srpsku Đajić je podsjetio da je nakon njihovog obilaska UKC-a dobio same pohvale.

- Rusi su odali priznanja i čestitke zaposlenima naše ustanove za organizaciju i dosadašnji rad, za trijažu pacijenata, za puteve zdravih i bolesnih lica i puteve kretanja zdravstvenih radnika na mjesta gdje se vrši oblačenje i svlačenje zaštitne opreme, koji su prije njihovog dolaska već bili uspostavljeni - istakao je Đajić.

Zahvalio se na jednokratnoj pomoći od 1.000 KM koja će biti isplaćena svim zdravstvenim radnicima u Srpskoj.

- Ova odluka je obradovala zdravstvene radnike, ne samo u materijalnom smislu. Ovo je jedan značajan gest Srpske i srspkog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji su pokazali da im je vrlo bitan zdravstveni sistem Srpske - rekao je Đajić.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм