Kabinet predsjednika Skupštine

Dječija stolica i u Narodnoj Skupštini Republike Srpske

  • 07.12.2018. 19:33

Mišelina dječija stolica stigla je i u Parlament Srpske. Stajaće tu da podsjeća poslanike na djecu i to kakvu im budućnost svojim odlukama donose. Za početak, stolica će biti u kabinetu predsjednika Skupštine. 

Prva je smještena u bijeljinski parlament, druga danas u Narodnu skupštinu, treća će u Sarajevo, a preostale dvije u Savjet Evrope i skupštinu Ujedinjenih nacija.

“Zaista se trudim da ovo bude dječija stolica, a i služi za to da kada budu političari primali neka važna rješenja, odlučivali sudbinu djece, da uvijek pogledaju na stolicu i da razmisle još jednom da li će njihova odluka nekako da naškodi djetetu", rekla je Mišel.

Ambasadori Dječije zemlje spremni su da mijenjaju društvo i utiču na okruženje. Ovoga je svjestan i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović. Kaže, djeca i mladi su budućnost i najveći potencijal Srpske. Mišelin drugar, ambasador u Banjaluci, obećava da će nastaviti tamo gdje je Mišel stala.

“Ovaj dan je izuzetno značajan zato što je danas Republika Srpska dobila jednog predstavnika Dječije ambasade", rekao je Duško tomić, generalni sekretar i osnivač prve Dječije ambasade u svijetu.

“Predstavnik sam Dječije ambasade za Banjaluku i za Republiku Srpsku. Trudiću se da što više obilazim stolicu", rekao je Gabrijel Lazarević, ambasador Dječije ambasade za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Mišel je posjetila i nas na Alternativnoj televiziji. Mali genije nam priča da svoju budućnost vidi u novinarstvu i da bi voljela imati svoju emisiju. Osvrnula se i na dešavanja u Rusiji i Ukrajini. Kaže, i to je njen narod, nosi njihove gene. Želja joj je da nemiri prestanu, da rata u svijetu više ne bude, posebno jer, kako kaže, djeca najviše ispaštaju.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина