Trebalo je da se održi na Trgu Krajine

Dječiji festival u fudbalu otkazan zbog bezbjednosti

  • 04.10.2018. 19:06

Međunarodni dječiji festival u fudbalu je otkazan i to zbog prijetnji i provokacija upućenih organizatorima.

Organizatori tvrde da su im osobe koje borave na Trgu Krajine rušili i šarali teren, ali i prijetili djeci koja treba da učestvuju u turniru. Zbog upitne bezbjednosti i klubovi su počeli da otkazuju učešće.

"Ono što nam se juče desilo ja nikad nisam doživjela u svojoj sportskoj karijeri, prijetili su nam da djeca koja dođu da će ih tući, ne mogu da vjerujem da se to dešava. Juče i danas jedni te isti ljudi koji budu na Trgu, jednostavno nismo mogli ni postavljati svoju opremu, non stop su dolazili u neprijatnosti", istakla je Lidija Ljubičić, organizator turnira. 

Organizatori turnira tvrde da nemaju nikakve veze sa politikom i da su turnir planirali još u novembru prošle godine, a Trg Krajine rezervisali u januaru. Vjeruju da je ovim otkazivanjem najviše izgubila Banjaluka i Republika Srpska. 

A koliko je to zapravo pokazuje i informacija da su trebale stići ekipe mališana iz Srbije, Hrvatske, Slovenije,  ali da je slavni bivši golman Ivica Kralj trebalo da bude promoter ovog turnira. 

"Znate i samo kakva je situacija, znate šta se desilo, ostaje velika žal puno dece je očekivalo, da počne taj turnir, prije svega da se druže, ali Bože moj situacija je takva da se sve to odložilo, za neko drugo vreme", istakao je Kralj.

O provokacijama i prijetanjama organizatorima turnira obaviještena je i policija. Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno nam je da su prijave podnesene za uznemiravanje, da će biti utvrđeno da li ima elemenata krivičnog djela, te da su preduzete radnje u cilju utvrđivanja činjenica nakon ćega će eventualno biti preduzete mjere. 

I iz MUP-a Srpske saopšteno je da raspolažu informacijama o dolasku određenih grupa i pojedinaca u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe sa policijom. O dolasku određenih, prije svega navijačkih grupa, otvoreno se govori i na Trgu Krajine.

"Za navijače sam pročitao, znam ali kažem onako, čisto, zamislite da sutra dođe u Banjaluku, 500 navijača jednog kluba, 500 navijača drugog kluba, i da se u prvi plan stavi to što su navijači, vi ste prvenstveno ljudi".

Zbog bezbjednosti u Banjaluci biće povećano i prisustvo policije na ulicama, ali i pojačane kontrole lica i vozila. 

MUP Srpske pozvao je građane da se suzdrže od ponašanja kojim bi bila ugrožena bezbjednost.
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)