Osmi kongres SP

Đokić: Naša politika je okrenuta budućnosti i boljem životu

  • 08.07.2018. 19:07

“Sigurno i slobodno, da Srpska živi i radi”, slogan je i izborna poruka kojom Socijalistička partija ide na izbore. Usvojena je i programska deklaracija koja, kako socijalisti tvrde, predstavlja viziju Srpske za period 2018-2026. godine. “Mi smo pouzdan partner državi, ona se na nas može osloniti",  poručuje lider Socijalista Petar Đokić. 

“Sva naša politika, ustvari, i jeste okrenuta ka budućnosti, u namjeri da provodimo one reforme koje će u našem društvu biti moguće, a da će doprinjeti razvoju Republike Srpske i ukupnih odnosa u njoj, i prije svega naša platforma polazi od toga i dajemo najveći značaj ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske, novom zapošljavanju, povećanju ukupnog broja zaposlenih i boljem životu naših ljudi,” rekao je Đokić.

Da su Srpska i Srbija jedno, te da uvijek stoje jedna uz drugu, poručili su gosti iz Socijalističke partije Srbije. Ljevičarska dimenzija koju ove dvije stranke posjeduju izdvaja ih, smatraju, od ostalih, a građanima čini bolje.

“Naša saradnja je jako duga i bogata. Mislim da jedni druge pomažemo i u vremenima koja su bila teška i za jednu, i za drugu partiju, i za srpski narod u Srbiji i u Republici Srpskoj,” rekao je potpredsjednik SPS-a Žarko Obradović.

Gost današnjeg Kongresa bio je i lider SNSD-a i predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

"SNSD, SP i DNS čine najstabilniju i najdugotrajniju koaliciju na Balkanu", rekao je predsjednik Srpske i poručio Socijalistima da računa na njihove glasove.

“Danas moramo jasno govoriti o našem pravu na državu, jer je to naša sloboda. Želim vam uspješan rad, želim sve najbolje. Želim da proslavimo našu zajedničku veliku pobjedu,” naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao i da su stranci, priznajući Bosnu i Hercegovinu, nametali svoju volju, satanizirajući Srbe, te da se mora odbaciti bh. unitarizam i jedino pristajati na savezništvo sa Srbijom.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.