Glavni odbor SP-a

Đokić: Partijske aktivnosni zasnivaće se na odgovornosti i patriotizmu

  • 30.06.2018. 15:35

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je danas da će stranka svoje aktivnosti u narednom periodu zasnivati na znanju, odgovornosti i patriotizmu i da vjeruje da će na izborima ostvariti cilj, a to je osvajanje 100 hiljada glasova.

Đokić je rekao da je današnja sjednica Glavnog odbora SP-a posvećena završnim pripremama za održavanje 8. Kongresa stranke, koji je planiran 8. jula u Banjaluci i koji će okupiti oko hiljadu učesnika. 

"Tako veliki broj učesnika dovoljno govori koliko je narasla snaga SP-a i kolika su naša očekivanja da možemo u narednom periodu učiniti za unapređenje života i razvoja Republike Srpske i BiH", rekao je Đokić.

On je naveo da će SP danas utvrditi i liste kandidata za predstojeće opšte izbore, te napomenuo da je to složen posao, jer je mnogo kvalitetnih kadrova koji su predlagali opštinski i gradski odbori.

"Kadrovi koji će dobiti podršku uživaju veliki ugled i povjerenje u svojim lokalnim zajednicama i oni koji su se i do sada pokazali kao odgovorni političari koji rade u interesu razvoja Republike Srpske", rekao je Đokić. 

On je izrazio zadovoljstvo radom poslanika ove partije u prethodnom mandatu. 

"Uvjereni smo da možemo ostvariti cilj koji smo stavili pred sebe, a to je 100 hiljada glasova u Republici Srpskoj, a do toga nas je dovelo povjerenje koje smo kod građana gradili unazad 25 godina", istakao je Đokić. 

Govoreći o povećanju plata u Republici Srpskoj, Đokić je ocijenio da to ne bi trebalo da napravi bilo kakve pobleme. 

"Svjesno smo išli na teret sredstava koja pripadaju Republici Srpskoj, koja će naredne godine imati manje obaveza u pogledu otplate svojih ranije stvorenih finasijskih obaveza i onih koje se odnose na obaveze prema međunarodnim finansijskim institucijama", rekao je Đokić. 

On je dodao da je ove godine zabilježen i rast prihoda u odnosu na prošlu godinu. 

"Već smo imali rebalans, a očekujemo i do kraja godine da ćemo imati i dodatni rast prihoda. Sve to daje mogućnost da se u Republici Srpskoj može pokrenuti pitanje povećanja plata. Način na kome smo tome pristupili je pravičan, korektan za sve zaposlene radnike i prvi put je da se sprovodi na takav način. Jeste složen postupak, ali je i po mišljenju nas socijalista najpravičniji", rekao je Đokić.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.