Poruka uoči 8. kongresa SP-a

Đokić: Socijalisti nude novu viziju razvoja Srpske

  • 06.07.2018. 12:07

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da će na Osmom kongresu Socijalističke partije koji je zakazan za nedjelju, 8. jula, u banjalučkoj Sportskoj dvorani “Borik” biti predstavljena vizija razvoja Republike Srpske za naredne četiri godine.

"Ključni ciljevi su ekonomski razvoj, nova radna mjesta i stvaranje srednjeg sloja stanovništva, jer bez toga nema stabilnosti", rekao je Đokić najavljujući da će Kongres biti programskog karaktera.

On je istakao da Socijalistička partija bilježi stalni rast, što, kako kaže, potvrđuje da su ideje, program, te odgovorna i umjerena politika potrebni Republici Srpskoj.
 
"Naš cilj je napredak i razvoj, a u centru je čovjek i borba za što bolji životni standard", rekao je Đokić.

On je dodao da je vlast u Srpskoj, u kojoj je i SP, postigla rezultate koji su vidljivi i rastu iz godine u godinu, ali da oni moraju biti daleko veći i tome se teži.

"To ćemo sprovesti i kroz brojne reforme u ekonomskoj sferi, a jedna od njih je poreska reforma koja će obezbijediti veću fleksibilnost tog sistema s ciljem razvoja privrede i zapošljavanja", rekao je Đokić.

Predsjednik SP-a je ocjenio da je Socijalistička partija kroz četvrt vijeka postojanja ostavila vidljiv trag u razvoju Republike Srpske i njen je cilj da osvoji 100 hiljada glasova na oktobarskim izborima.

On je naveo da SP očekuje bar po jednog poslanika iz svake izborne jedinice u Republici Srpskoj u budućem sazivu parlamenta. 

"Uglavnom, pobjeda je imperativ i ne vidim da opozicija ima šanse", rekao je Đokić.

Komentarišući formiranje Srpske liste u Federaciji BiH, u kojoj su SNSD, DNS i SP, Đokić je rekao da su ove tri stranke bile spremne da prošire koaliciju.

"SP nikada nije imala dilemu kada je riječ o zaštiti srpskih interesa. Ne smijemo dozvoliti da ponovo ne možemo formirati Klub Srba u federalnom Parlamentu", rekao je Đokić.

Osvrćući se na nedavni dogovor o formiranju Saveza za saradnju SP-a i Socijalističke partije Srbije (SPS), Đokić je istakao da su kolege iz Srbije oduvijek imale viziju života na ovim prostorima i da se Srpska razvija, te da su u proteklim godinama dali najveći doprinos tome.

"Cijenimo ulogu lidera SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, čije je djelovanje usmjereno ka razvoju Srpske i SP-a. Savez će svakako ojačati naše i veze Srpske i Srbije", rekao je Đokić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.