DNS: Od Pavića traže povlačenje kandidature Aćimovića i odbijanje ministarske fotelje

  • 11.12.2019.14:17

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara.

U dopisu, koji je potpisalo više od 40 istaknutih članova DNS-a i u koji je uvid imao portal "Srpskainfo", navedeno je da je riječ o nepromišljenoj i štetnoj odluci koja stranku može uvesti u još jedan raskol koji je već najavio dio najviših funkcionera DNS-a.

Nezadovoljna grupa u DNS-u predlaže Paviću da odbije poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, te da umjesto toga, prihvati poziciju zamjenika ministra.

"Predlažemo, ukoliko nemamo adekvatan kadar za poziciju ministra u Savjetu ministara, a očigledno ga nemamo, prihvatimo poziciju zamjenika ministra civilnih poslova na koju bi, zbog svih prethodnih zasluga za stranku, trebao biti predložen Dragutin Rodić", navedeno je u dopisu.

Nezadovoljni članovi DNS-a su zaprijetili Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir.

Oni su naveli da daju punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsedništva DNS-a Slavku Gligoriću.

Od Pavića su zatražili da se ove sedmice izjasni i o ponovnom imenovanju Slavena Dujakovića za direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a, koja je održana prije nekoliko dana, odlučeno je da Aćimović bude kandidat te stranke za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih.

Ovoj odluci prvo se usprotivio Darko Banjac, a ubrzo su mu se pridružili i drugi istaknuti članovi DNS-a poput Nenada Nešića i Slavka Gligorića.