Doboj: Do 16.00 časova glasalo 47 odsto birača

  • 21.02.2021. 17:08

Na lokalnim izborima u Doboju do 16.00 časova glasalo je 23.630 birača ili 47 odsto upisanih u birački spisak, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji.

Predsjednik GIK-a Nenad Paleksić rekao je novinarima da je izlaznost za sedam odsto manja nego u navedenom periodu na izborima održanim 15. novembra, kada je iznosio 54 odsto, ocjenjujući da je to bilo očekivano.

On je naveo da je najveća izlaznost u seoskim sredinama, gdje je glasalo 54 odsto birača, dok u gradu iznosi oko 43 odsto.

Prema njegovim riječima, GIK je zaprimio tri prigovora od političkih subjekata koji se odnose na pomoć drugog lica, a proces glasanja je mnogo ozbiljniji zbog prisustva supervizora Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Paleksić je naveo da se izborni proces odvija bez incidenta, te dodao da su sa dva biračka mjesta udaljena dva posmatrača koja su bila u alkoholisanom stanju.

Za ponovljene lokalne izbore registrovano je 85 političkih subjekata, a pravo da glasa na 89 biračkih mjesta ima 50.615 birača, izuzev onih koji su na izborima u novembru glasali putem mobilnog tima.

Građani će gradonačelnika birati između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, SNSD-a Borisa Јerinića i SP-a Srđana Todorovića.

Na izborima učestvuje 85 političkih subjekata.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.