Napad na sve Srbe povratnike

Dodik osudio pokušaj ubistva načelnika Vukosavlja

  • 31.08.2018. 07:14

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio pokušaj ubistva načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića i njegovih prijatelja.

"Naša saznanja govore da je u pitanju etnički motivisan napad i kao takav mora biti prioritet u djelovanju federalne policije. Ovaj napad predstavlja napad na sve Srbe povratnike u Federaciji BiH", naglasio je predsjednik Srpske u izjavi za Srnu. 

On je zatražio od policije Federacije BiH hitno otkrivanje i procesuiranje počinilaca. 

OSUDA POKUŠAJA UBISTVA NAČELNIKA OPŠTINE VUKOSAVLJE

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje pokušaj ubistva načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića i ultimativno zahtijeva od svih bezbjednosnih agencija Federacije BiH /FBiH/ da odmah privedu pravdi napadača i najstrože ga kazni.

"Pokušaj ubistva Rakića, koji je sa prijateljima boravio na svojoj očevini, poruka je da u FBiH i dalje postoje ljudi za koje niko iz Republike Srpske nije dobrodošao, a posebno ne neko ko je mlad, uspješan i posvećen radu u interesu svih građana", saopšteno je iz SNSD-a. 

U saopštenju se navodi da se pokušaj ubistva desio u Svilaju, koji je malo mjesto i u kome svi znaju ko je i šta je Borislav Rakić, a sigurno to zna i napadač. 

"Te činjenice moraju nas sve navesti da se zapitamo kakvu poruku su organizatori ovog nedjela željeli da pošalju. Nakon ovog pokušaja ubistva postavlja se logično pitanje - ako je izvršen ovakav napada na Borislava Rakića, čovjeka koji vodi opštinu u kojoj je veliki broj građana bošnjačke nacionalnosti, a koji često ističu zadovoljstvo njegovim radom, šta treba da očekuje neko drugi", konstatovano je u saopštenju iz SNSD-a.

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.