Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik u Ribniku: Srbi u FBiH uvijek će imati moju i podršku institucija Srpske

  • 13.08.2020. 19:07

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH je danas boravio u posjeti Ribniku, gdje ga je, osim opštinskog rukovodstva, dočekao i Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda bh. parlamenta.

U ovoj opštini koja se graniči sa Federacijom BiH, Dodik koji je i lider SNSD, istakao je da će ta stranka izaći na izbore u 25 federalnih opština, sa željom da konsoliduju srpsku zajednicu u tom entitetu. Svim Srbima koji žive u tom entitetu, poručio je da imaju podršku njega kao člana Predsjedništva BiH, ali i svih institucija Republike Srpske. 

Upozorio je da bi Srbi u Federaciji bili marginalizovani do biološkog nestanka, da nema Republike Srpske. Za lidera SDA i njegovu retoriku o "bosanskim Srbima", ima posebnu poruku.

"Pošto Bakir Izetbegović priča o tome kako smo mi bosanski Srbi, a nismo, mi smo Srbi, nikakvi mi bosanski Srbi nismo, nego Srbi, e tako ću i ja govoriti umjesto Bošnjaka da su oni samo Muslimani, pa kad on prestane da govori da smo mi bosanski Srbi, i ja ću promijeniti retoriku u tom pogledu", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dok je boravio u Ribniku, Dodika je skupštinsko rukovodstvo upoznalo sa najvažnijim projektima, između ostalog - sa vrtićem "Srbija", novim vatrogasnim domom, uređenjem centra opštine, novoasfaltiranim putevima. Republika Srpska ulaže u Ribnik u kontinuitetu, rješava komunalne probleme, gradi obrazovne ustanove - a investicije će se nastaviti, poručuje Dodik.

"Mi smo danas ovdje dogovorili da odobrimo neka sredstva za opremanje vrtića, za završnu izgradnju vatrogasnog doma, i da otpočnemo i završimo kompletan projekat vodosnabdijevanja na prostoru Manjače, od dva kilometra vodovod će se izgraditi u narednom vremenu. I doći ćemo za nekih par mjeseci ponovo, da planiramo druge poslove, druge aktivnosti, koji su ovdje potrebni", istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva kaže da u Ribniku vidi naročit entuzijazam u posljednjih godinu dana, nakon vanrednih izbora, kada je došlo do potpune konsolidacije i stabilizacije političkih prilika i odnosa. Svakodnevno radimo da poboljšamo uslove života u Ribniku, rekao je prvi čovjek opštine, Nebojša Karać.

"Takođe smo našeg gosta upoznali sa strategijom razvoja, prije svega našeg opredjeljenja da se u narednom periodu bavimo razvojem turizma. Turizam je naša velika šansa, imamo velike potencijale, velike resurse. Prošle godine smo osnovali turističku organizaciju", naglasio je Nebojša Karać, načelnik opštine Ribnik.

Rukovodstvo Ribnika konstantno planira i vrijedno radi, a vjerujem da će nastaviti da rade ovim tempom, jer imaju perspektivu i našu punu podršku - istakao je Dodik.

Osim razvoja turizma, u ovoj lokalnoj zajednici imaju još planova. Žele da dalje razvijaju poljoprivredu i proizvodnju zdrave hrane, ali neće zaboraviti ni šumarstvo i drvnu industriju, najvažnije privredne grane u ovoj maloj opštini. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)