Posljednji rezultati CIK-a

Dodik ubjedljivo vodi, Željka Cvijanović održava prednost FOTO

  • 09.10.2018. 19:02

Milorad Dodik ubjedljivo vodi u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH. Prema posljednjim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, kanditat koaliciije SNSD-DNS-SP osvojio je 53, 79 odsto, dok je kandidat Saveza za pobjedu osvojio 43,01 odsto glasova. 

65.138 brača više glasalo je za Milorada Dodika. On je u najvećem gradu Srpske u neznatnoj prednosi u odnosu na protivkandidata, Mladena Ivanića. Prema današnjim podacima iz CIK-a, Dodik u Banjaluci vodi za 253 glasa.

U Bijeljini i Doboju, gradovima u kojima je, u prethodnom mandatu na vlasti SDS, u ne tako velikoj prednosti je kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić, koga je u Bijeljini podržalo 398, a u Doboju 749 građana više nego Milorada Dodika. 

Kada su u pitanju hercegovačke opštine, najveća razlika u korist Milorada Dodika je u Trebinju, gdje je u prednosti u odnosu za Ivanića za više od četiri hiljade glasova. 

Prema posljednjim preliminarnim rezultatima CIK-a, Željka Cvijanović u prednosti je nad Vukotom Govedaricom za 4,79%, a za nju je glasalo 27.677 birača više nego za kandidata Saveza za pobjedu. Vukota Govedarica, u prednosti je u Banjaluci, a za njega je glasalo 6.638 birača više nego za predsjedničkog kandidata SNSD-a. 

U Bijeljini i Doboju u prednosti je Vukota Govedarica, koji u ova dva grada, vodi sa 8,53 odnosno 9.43 odsto razlike. 

U Trebinju je u ubjedljivom vođstvu kandidat SNSD-a, za kojeg je glasalo 2392 glasača više nego za kandidata Saveza za pobjedu.  Centralna izborna komisija objavila je rezultate na osnovu skoro 92 odsto obrađenog materijala sa glasačkih mjesta.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.