Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik ugostio glumce "Dare iz Jasenovca"

  • 20.02.2021. 19:14

Dara iz Jasenovca donosi bol i šalje glas više od 700.000 nevinih žrtava brutalno ubijenih ustaškom rukom u zloglasnom logoru Jasenovac. Strahote Jasenovca i ustaško-nacističke NDH koja je sijala samo smrt gledaćemo očima desetogodišnje djevojčice. Sa emocijom se bilo najteže nositi, kaže Biljana Čekić, koja je u filmu tumačila Daru.

"Pa bilo je dosta emotivno, teško, ali imali smo svi pomoć cijele ekipe i mnogo sam im zahvalna na tome. Tekst smo učili onako prije scena, sa jednom curom Sarom Marinković, ona je radila kasting i ona nam je pomagala oko toga", kaže Biljana Čekić koja dodaje da jedva čeka večerašnju premijeru.

Podršku glumcima u filmu Dara iz Jasenovca pružio je danas srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Zahvalio se svim glumicima koji su, kako je rekao, na najbolji način predstavili Srpsku.

"Mislim da će večerašnje prikazivanje pokazati koliko je to važno za naše ljude, za našu javnost i koliko su oni svi zajedno učestvovali u tom važnom projektu. Naravno u z neke male skromne poklone obezbijedili smo podršku koja će biti dovoljna da na najbolji način osjete brigu Institucija Republike Srpske", izjavio je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Odgovorni, posvećeni i profesionalni, ponos svima – samo najljepše riječi za mlade glumce ima glumica Anja Ilić, koja je u filmu Darina majka. Ilićeva je zamolila gledaoce da večeras skupe snage i pogledaju film.

"Nije nam trebalo mnogo da se uživljavamo. To nisu bile lažbe kulise i nije bilo ništa fiktivno, nego je vrlo sve izgledalo stvarno. Molim ljude iako je tema teška i bolna iako će nekima možda biti teško da večeras gledaju da nađu snage i smognu da pogledaju film d aodamo počast žrtvama Jasenovca, onima koji su to preživjeli", kaže Anja Ilić, glumica.

Među glavnim glumcima u ovom ostvarenju su Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji glume roditelje male Dare. Iz Republike Srpske glume i glumci - Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Jokić, Dragoslav Medojević, Sandra Ljubojević i Nikolina Friganović. Film "Dara iz Jasenovca" večeras u 20.00 časova imaće televizijsku premijeru na Radio-televiziji Republike Srpske.

Тагови: