Šume Srpske

Dragana Vukčević sjeda u fotelju ŠG "Oštrelj - Drinić"

  • 24.09.2019. 19:18

Dragana Vukčević mogla bi da sjedne u fotelju direktora Šumskog gazdinstva "Oštrelj - Drinić", saznaje ATV od izvora bliskog Šumama Srpske.

Imenovanje bi trebalo da bude ozvaničeno u četvrtak. Vukčevićeva je kadar DNS-a, a dosada je bila tehnički direktor u tom gazdinstvu. O direktoru ovog šumskog gazdinstva danima se spekulisalo. Govorilo se o Neđi Galiću i Željku Dubravacu, koji su oba DNS-ovca. 

U DNS-u, kojem pripada direktorska pozicija u gazdinstvu "Oštrelj-Drinić", o imenima ipak neće.

"Trenutno smo u fazi razmatranja određenog broja imena, konačnu odluku će donijeti predsjednik DNS-a, gospodin Marko Pavić, na osnovu određenih preporuka, razmišljanja, kako regionalnog odbora, tako i opštinskih odbora, tako da u narednom periodu će DNS izaći sa imenom", kaže Darko Banjac, potpredsjednik DNS-a.

Loše poslovanje i gubici izbacili su iz fotelja direktore četiri organizacione jedinice Šuma Srpske. Tenzije su podgrijane i najavom premijera Srpske da će ih biti još, te su oči javnosti uprte u to ko će biti sljedeći i kada. Iako je najavljeni rok bio do kraja septembra, direktor Šuma Srpske kaže da će se o potencijalnim novim smjenama razgovarati tek nakon što narednih šest mjeseci pokažu kakvo je poslovanje šumskih gazdinstava.

"Nove smjene su najavljene u smislu tamo gdje ne bude pozitivnih efekata, znači ako trendovi budu i dalje u opadanju, znači budu išli u minus i gdje ne vidimo da imamo pozitivne pomake, onda je za očekivati da tu moramo kadrovski praviti neka nova rješenja", rekao je Slaven Gojković, v.d. direktora JP "Šume Srpske".

Negativno poslovanje u posljednjih šest mjeseci zabilježilo je 18 šumskih gazdinstava. Najgore stanje je bilo u onim gdje su se desile smjene: u „Romaniji“ sa Sokoca, „Vrbanji“ Kotor Varoš, „Oštrelj-Drinić" i u Centru za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj. 

Neka od šumskih gazdinstava koji su pozitivno poslovali u istom periodu su "Klekovača-Potoci" i "Jahorina" Pale. Direktor Šuma Srpske demantuje pisanja pojedinih medija da će smjena biti u ŠG "Ribnik". Razloga za smjenu nema, kaže on, jer je to šumsko gazdinstvo u posljednjih šest mjeseci poslovalo pozitivno.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм