Dodikov izaslanik u Zalazju

Dragičević: Ovdje se istorija stradanja Srba ponavlja

  • 12.07.2018. 15:46

Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da je na današnji dan prije 26 godina ubijeno 69 vojnika i civila iz mjesta Zalazje gdje se istorija stradanja i tuge ponavlja.

"Ovdje su Srbi ubijani i 14. juna 1943. godine kada je u jednom danu ubijeno 40 ljudi iz četiri porodice. Iz jedne porodice ubijeno je 14, u jednoj deset i u dvije po osam članova. To se dogodilo jer su Srbi vjerovali komšiji muslimanu Jusufu Đoziću koji je dan prije pokolja došao i prevario narod rekavši da ustaše neće dirati stanovništvo, a sutradan su došli i pobili sve mještane koje su zatekle u selu", rekao je Dragičević. 

On kaže da se ubijanje od kuće do kuće i paljenje ponovilo i 1992. godine. 

"Treba da dolazimo, da se poklonimo sjenima poginulih, zapalimo svijeće, položimo cvijeće i zahvalimo za sve što su dali za Republiku Srpsku", poručio je Dragičević. 

Osvrćući se na jučerašnji govor lidera SDA Bakira Izetbegovića u Potočarima koji je rekao da su Bošnjake pobili "zlikovci, zločinci", on je rekao da nisu pomenuti zločini i žrtve u srpskom narodu kao da nije bol za svakim ista, kao da suza svake majke ili sestre nije ista, kao da bol nije ista i mora se gledati nacionalni predznak. 

"Ovdje smo da odamo počast žrtvama, da kažemo da ćemo čuvati Republiku Srpsku koja je njihov zalog i da ih nikada nećemo zaboraviti", zaključio je Dragičević.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)