Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju

Golić: Saradnja dala dobre rezultate

  • 05.12.2019. 16:23

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u oblasti energetske efikasnosti dala dobre rezultate.

Golićeva je tokom razgovora sa šefom Kancelarije EBRD-a u BiH Manuelom Nesl izrazila očekivanja da će EBRD u narednom periodu moći da ponudi modele za finansiranje energetske obnove zgrada kolektivnog stanovanja, sa povoljnim kamatnim stopama, s obzirom na veliku zainteresovanost zajednica etažnih vlasnika za ovaj vid sanacije, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

Golićeva i Neslova ocijenile su da su neophodna veća ulaganja u mjere energetske efikasnosti, ne samo u javnom nego i u privatnom sektoru, između ostalog, zbog sve većih posljedica klimatskih promjena.

Na sastanku je bilo riječi i o načinima refinansiranja sredstava od ušteda od ostvarenih mjera energetske efikasnosti, kao i o proširenju saradnje EBRD-a sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Posebna pažnja posvećena je planovima Ministarstva za unapređenje oblasti upravljanja otpadom, te je dogovoreno da se naredni sastanak, u širem formatu, održi početkom naredne godine, nakon usvajanja Republičkog plana upravljanja otpadom.

Sastanku je prisustvovao i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм