Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju

Golićeva u Gacku: Početak radova na OŠ "Sveti Sava"

  • 16.06.2021. 16:24

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenka Golić, prisustvovala je početku radova iz projekta Energetska efikasnost, na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Gacku.

Sa rukovodstvom opštine, Golićeva je razgovarala o započetim, a nedovršenim infrastrukturnim projektima i mogućnosti izgradnje zgrade za mlade bračne parove.

Memorandum i ugovor o realizaciji projekta energetske efikasnosti potpisani su krajem prošle godine, a radovi su počeli kada je završena nastava.

Objekat je izgrađen 1981. godine, i do sada nije bilo većih ulaganja. Novac za projekat u potpunosti je obezbijedila Vlada.

- Investicija je 550.000 KM, nova termo fasada, dio stolarije, mašinska faza. Naš cilj je prelazak sa fosilnih na obnovljive izvore grijanja - rekla je Golićeva.

U okviru istog projekta, planirana je rekonstrukcija sistema grijanja i rekonstrukcija sportske sale. U školi kažu da će, završetkom radova, imati brojne benefite.

- Ogledaće se u tome što će temperatura u svim prostorijama biti ujednačena, što do sada nije bio slučaj. Ne znači da će biti povećana potrošnja energenata, nego smanjenje potrošnje enegrenata - rekao je Ognjen Milinković direktor OŠ "Sveti Sava" Gacko.

Fasada na školi biće završena do početka nove školske godine, a sistem grijanja do početka grijne sezone. Tokom razgovora sa opštinskim rukovodstvom, istaknut je problem nedovršenog sistema vodosnabdijevanja i nove sportske dvorane. Osim toga, Opština će, kod Vlade, konkurisati za nove lokalne projekte.

Ministarka Golić je rekla da je Vlada spremna pomoći svim lokalnim zajednicama, koje imaju pripremljene projekte od lokalnog značaja, a podrazumijevaju nova zapošljavanja.

Uslov za izgradnju zgrade za mlade bračne parove, jeste da mladi školovani kadrovi ostaju, rade i žive u Gacku, koje ima brojne, a neiskorišćene prirodne resurse.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија