ATV saznaje

Goran Maričić na čelu Poreske uprave RS 

  • 19.12.2018. 19:08

Goran Maričić biće na čelu Poreske uprave Republike Srpske, saznaje ATV. Maričić će, na toj poziciji, zamijeniti Zoru Vidović, koja je postala ministar finansija. Maričić je, od 2007. godine obavljao funkciju direktora Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske. Maričić za ATV poručuje da ne bi da se oglašava sve dok odluka ne bude zvanična. 

Spekuliše se i da su opticaju za mjesto u Poreskoj upravi bili i Dalibor Tomaš, koji je dugo bio savjetnik ministra finansija, i Vjekoslav Pejašinović, pomoćnik direktora Poreske uprave u Banjaluci. 

Zora Vidović bila je na čelu Poreske uprave Republike Srpske od 2011. godine. Poslije jednog petogodišnjeg mandata dobila je i drugi, ali je, poslije dvije godine, zbog imenovanja na ministarsku funkciju napustila direktorsku poziciju. Maričića bi trebalo da imenuje Vlada, i to kao vršioca dužnosti direktora. 

Promjena će još biti i u Narodnoj skupštini Republike Srpske. S obzirom na to da će Zoran Tegeltija, koji je dobio mandat za Narodnu skupštinu, po svemu sudeći u Savjet ministara BiH, a Nikola Špirić u Dom naroda, dva SNSD-ovca će, umjesto njih u skupštinske klupe. 

To su banjalučki odbornik, Momčilo Antonić, i Nataša Radulović, koja je bila poslanik i u prethodnom sazivu. I SNSD-ovac, Radovan Vuković, trebalo bi da postane narodni poslanik umjesto Radovana Viškovića, novog predsjednika Vlade Republike Srpske. Mandat u Narodnoj skupštini dobio je s kompenzacione liste. 

Promjena će biti i kod Socijalista. Umjesto ministra energetike i rudarstva, Petra Đokića, u Skupštinu bi, na osnovu izbornih rezultata, trebalo da uđe Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta iz Istočnog Sarajeva. Novog poslanika daće i Ujedinjena Srpska, jer je Natalija Trivić dobila mandat u Ministarstvu prosvjete. Umjesto nje, poslanik bi trebalo da postane Mirela Kajkut Zeljković.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.