Gradiška dobila modernu sportsku dvoranu

  • 11.11.2020. 18:56

Tri sale, dvije hiljade mjesta na tribinama, svlačionice, teretana, kafić, restoran – sve se to nalazi u sklopu nove Arene Gradiška. Dvorana je izgrađena po najnovijim standardima. Sportisti su je jedva dočekali. 

"Zadnjih 12 godina igramo svoje domaće utakmice u Aleksandrovcu i ovo je prva godina da ćemo svoje domaće utakmice igrati u našoj dvorani i u našem gradu", kaže Igor Damjanović, košarkaš.

"Posebno mi je drago što moji prijatelji i kolege sada imaju gdje da treniraju i igraju utakmice", kaže Tea Kovačević, teniser.

Sportistima želim da ostvare najbolje rezultate a građanima Gradiške da budu ponosni na arenu, rekao je, otvarajući dvoranu zajedno sa sportistima, srpski član Predsjedništva BiH. 

"Ovo je dokaz naših sposobnosti da možemo da imamo ideju, da možemo da imamo nadu da nešto uradimo, da obezbijedimo stručne kadrove da ovo projektuju, da obezbijedimo izvođače koji to treba da urade i naravno da imamo kvalitetnu upravu koja prati to sve sa stanovišta standarda i dozvola", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Ovo je najvažniji projekat u gradu u posljednje četiri i po decenije, kaže gradonačelnik. Uloženo je 14 miliona maraka. 

"Sportska kolektiva postoje na prostoru Gradiške koji se bave sa nekoliko sportskih disciplina, a njihovi predstavnici su donosili evropske i svjetske medalje i osvajali su niz prvih mjesta na međunarodnim turnirima", kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

"Ispunjeni su svi uslovi energetske efikasnosti što se tiče ove dvorane, borimo se da ova dvorana bude samoodrživa. Ostalo nam je da završimo još jednu fotonaponsku elektranu koja će biti na krovu ove dvorane, pa da zaokružimo tu priču energetske efikasnosti", kaže Miloš Vujinić, v.d. direktora Sportske dvorane "Arena"

Nisu samo sportisti dvoranu dočekali raširenih ruku. U Areni će da se održavaju i kulturni, privredni i turistički događaji. 

Arena Gradiška prostire se na gotovo šest hiljada kvadratnih metara. Ovo je njena najveća dvorana, centralna, međutim pored nje se nalaze još dvije. Jedna od njih je multifunkcionalna, namijenjena i za borilačke sportove.

Тагови: