Bezbjednost na najvišem nivou

Građani Republike Srpske s ponosom obilježili 9. januar

  • 09.01.2019. 19:26

Građani Republike Srpske s ponosom su obilježili 9. januar. Najviše ih se okupilo na Trgu Krajine u Banjaluci zbog sada već tradicionalnog svečanog defilea. Paradu su s posebnom pažnjom pratili oni koji su za Srpsku riskirali svoje živote, a na današnji dan, kažu, u srcima osjećaju samo radost. Otadžbinski rat iznjedrio je velike heroje koji poručuju dolazićemo i slavićemo dok smo živi. 

"Šta za vas predstavlja ovaj dan? Pa nešto najbolje. Zato što sam ratni vojni invalid, za ovo sam se borio, zato i dolaim."
"Svake godine dolazim i dok živim dolaziću. To je za mene poseban dan, i za Republiku našu, koju smo stvorili ovako lijepu. Nemam riječi. Toliko su me emocije ponijele da ne znam šta bih vam rekao od dragosti, od silne želje i ljubavi za republiku i ovaj narod." 
"Prava je milina izaći i ovu divotu vidjeti, a pogotovo borci koji su doprinijeli tome. Treba izaći i nogama i rukama ovo vidjeti, i da čitav svijet vidi da smo ovakvi kakvi jesmo, da nije sve loše, ima nas znači i dobrih," rekli su Banjalučani.

Srpske zastave vijorile su se na prozorima stanova i kuća, na svim glavnim saobraćajnicama u Banjaluci, ali i u rukama brojnih građana. Paradu pod nazivom “Ponosna i vječna” ispratili su i mladi i stari. Podržavamo one koji brinu za našu sigurnost, poručuju oni.

"Za mene je ovo velika satisfakcija. Pogotovo na ovako lijep dan, puno naroda je došlo i ja sam zadovoljna." 
"Deveti januar kao Dan Republike za nas predstavlja mnogo i pokazuje da nečemu vrijedimo." 
"BudImo uz našu državu, uz ljude koji nas čuvaju, koji se brinu za našu sigurnost i to je to. Srećan Dan Republike svima koji slave," poručili su građani sa Trga Krajine. 

Za mirnu, dostojanstvenu proslavu i bezbjednost ljudi tokom defilea brinulo se više od hiljadu policajaca, raspoređenih na svakih nekoliko metara po glavnim banjalučkim ulicama. Nisu direktno učestvovali u paradi, ali su na pravi način predstavili svoj posao.  

"Ne samo danas, već i proteklih dana, zbog današnjeg događaja na snazi su pojačane mjere bezbjednosti. U samom obezbjeđenju današnjeg skupa, kako bi sve prošlo bez incidenata, angažovano je oko hiljadu policijskih službenika. Oni su zaduženi ne samo za obezbjeđenje ovog defilea, nego i saobraćaja i svih drugih aktivnosti koje se provode po linijama rada policije iz naše nadležnosti, a sve u cilju da, u saradnji sa građanima, sve prođe mirno i dostojanstveno i da na taj način obilježimo Dan Republike Srpske," rekla je Mirna Milanović, portparol MUP-a RS.

Zbog svečanog defilea glavne saobraćajnice u centru grada bile su blokirane veći dio dana, a privremeno je zatvoreno oko stotinu ugostiteljskih objekata u Banjaluci. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.