Dalibor Pavlović

Gradonačelnik Prijedora ugostio ambasadora Republike Koreje

  • 30.05.2021. 15:49

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas se sastao sa ambasadorom Republike Koreje u BiH Kim Dong-čanom, a čije je sjedište u Zagrebu.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora sa prioritetima nove Gradske uprave Prijedor govoreći o razvoju privrede, dolasku stranih investitora, otvaranju novih radnih mjesta.

Prezentovao je turističke i sve druge potencijale Prijedora, upoznao ga sa preduslovima koje Grad ima za investitore i budućim planovima razvoja Grada. Važna karika razvoja Prijedora je i izgradnja autoputa Banjaluka - Prijedor i izgradnja brze ceste Prijedor - Kozarska Dubica.

Budući da je ambasador Koreje boravio danas u Prijedoru gdje je prisustvovao otvaranju međunarodnog tekvondo prvenstva Kozara kup 2021, gradonačelnik mu se zahvalio na podršci turniru.

On je pri tom naglasio da Prijedor ima četiri tekvondo kluba sa preko 300 aktivnih sportista, te da su klubovi iznjedrili mnogo domaćih i evropskih medalja.

Ambasador Kim Dong-čan je zahvalio za izdvojenom vremenu za sastanak i potvrdio da je Prijedor tek drugi grad koji je posjetio u BiH, poslije Sarajeva. Naglasio je da bez obzira što je Ambasada Republike Koreje u BiH smještena u Zagrebu, Prijedor ima otvorena vrata za saradnju i podršku koju ona može da ponudi.

Ostavio je za razmišljanje u kojim sektorima industrije i privrednog razvoja Koreja i korejske kompanije mogu sarađivati sa Prijedorom.

Sastanku u Gradskoj upravi je prisustvovao i predsjednik Tekvondo kluba Kozara Igor Đukanović koji je zahvalio ambasadoru na podršci kupu i potvrdio mnoge dobre rezultate svog i drugih klubova Prijedora na međunarodnim takmičenjima.

Тагови: