Razgovarao sa Željkom Cvijanović

Gudenus: Ime Republike Srpske piše i u Ustavu i u Dejtonskom sporazumu VIDEO

  • 24.01.2019. 16:45

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović informisala je Јohana Gudenusa šefa Kluba poslanika Slobodarske partije u austrijskom Parlamentu, o inicijativi SDA o promjeni imena Republike Srpske.

Cvijanovićeva je nakon sastanka u Beču, rekla da trenutno postoji nasrtaj na samo ime Republike Srpske i da to svako treba da osudi, jer su takvi postupci nenormalni.

"Pokretanje inicijative za promjenu imena Srpske je samo izmišljanje "temperaturnih" tema. Lakše je o tome pričati, nego se baviti stvarnim problemima", navela je Cvijanovićeva.

Ona ističe da SDA pokušava da prikrije činjenicu da su upravo oni ti koji blokiraju formiranje Savjeta ministara i da političkim igricama nastoje da spriječe provođenje izbornih rezultata.

Gudenus podsjeća da ime Republike Srpske piše i u Ustavu i u Dejtonskom sporazumu.

"Mislim da takve stvari niko ne treba da mijenja. Ni oni sigurno ne bi željeli da im neko pokreće inicijative o promjeni imena zemlje", istakao je Gudenus. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина